Istoric

          Scoala gimnaziala Nr. 143 este situata pe strada Banu Maracine nr. 16, sector 5, Bucuresti, o adresa obisnuita, intrata deja in cotidianul celor avizati in domeniul institutiilor de instruire si educare a tinerei generatii.
          Scoala gimnaziala nr. 143 ascunde o istorie de peste 50 de ani, intrucat scoala dateaza din anii 1954-1955 printr-o decizie a fostului Comitet Executiv al Sfatului Popular, care a pus la dispozitia comunitatii un local, fosta proprietate a lui Vasile Cojocaru, in acest spatiu amenajandu-se 8 clase. In anii urmatori populatia a fost in crestere, astfel ajungadu-se in anii scolari 1959-1960 la 656 elevi, iar apoi la 1000 elevi, fapt ce impunea constructia unui local nou.
          Din septembrie 1959, scoala functioneaza in localul actual, care se intinde pe o suprafata determinata de 271 m lungime si 47,5 m latime, o constructie cu 2 etaje si 18 sali de clasa.
          Actualul local al scolii a fost avariat la Revolutia din Decembrie 1989, etajul al II-lea a ars impreuna cu depozitul de materiale didactice, urmele incendiului nefiind inlaturate pana in toamna anului 1991, cand prin eforturile deosebite ale cadrelor didactice si ale conducerii din acea perioada s-au obtinut fondurile pentru reparatiile necesare.
          La 1 septembrie 2004, dupa 15 ani, Scoala gimnaziala Nr. 143 si-a primit elevii intr-un local modern si cu noi dotari. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul Primariei sectorului 5, in mod special al domnului primar Daniel Marian Vanghelie. S-au efectuat lucrari de amenajare si consolidare care au schimbat aspectul acelei cladiri vechi si insalubre. Tot din anul 2004, scoala are in folosinta o moderna sala de sport in care elevii isi desfasoara orele de educatie fizica, cabinet de informatica cu 31 de calculatoare, 1 cabinet medical, 1 cabinet stomatologic, 1 cabinet de asistenta psihopedagogica, 1 biblioteca, etc.

***

          Scoala 143 este o scoala matura, cu o experienta de 58 de ani in instruirea pedagogica.
           A format generatii intregi, iar acum beneficiaza atat de o baza materiala bogata (18 sali de clasa, laborator de informatica, tabla inteligenta, sala de sport dotata modern, cabinet medical, cabinet stomatologic, biblioteca, etc), cat si de experienta necesara utilizarii acestora in procesul de predare-invatare.
          Aici, prioritar este un comportament civilizat, care sa permita dezvoltarea psiho-somatica armonioasa a copiilor care studiaza si se formeaza.
          Scoala este atat de importanta intrucat aici elevii petrec unii din cei mai frumosi ani ai copilariei.
          Aici descopera puterea prieteniei, a intr-ajutorarii, dar tot aici dobandesc abilitati si cunostinte care le vor folosi intreaga viata. Iar scopul nostru, al cadrelor didactice, este sa le facem copilaria cat mai frumoasa, in timp ce studiaza si isi dezvolta personalitatea.